joi, 8 martie 2012

Protejarea naturii




Lumea din ce în ce mai modernă, tinde să distrugă armonia cadrului natural în care trăieşte. Capacitatea tehnicii moderne de transformare a habitatului natural este astăzi considerabilă şi va fi şi în viitor.Avântul tehnic, paradoxal, împinge civilizaţia spre distrugere.Din acest motiv noi trebuie să ocrotim în permanenţă natura , iar rezervele planetei trebuie gorpodărite cu înţelepciune.
Omul trebuie să fie convins că nu are dreptul moral de a provoca distrugerea unor specii de plante şi animale, exploatarea neraţională a resurselor naturale, poluarea mediului cu efecte considerabile asupra calităţii acestuia. Pentru aceste motive, el trebuie să fie conştient că viitorul omenirii depinde numai de atitudinea pe care o are fiecare locuitor al planetei faţă de protecţia naturii şi în special a pădurii, sursa esenţială de oxigen.
Sistemul educaţional este menit să dezvolte şi să formeze la elevi gândirea şi concepţia ecologică, o conduită nouă faţă de mediul înconjurător, în aşa fel încât fiecare să devină conştient de rolul şi locul său în natură şi în colectivitatea din care face parte.
Scopul este conştientizarea problemelor actuale ale mediului generate de activitatea umană şi necesitatea de a forma la elevi o motivaţie solidă pentru protecţia naturii, pădurii, convingeri şi comportamente ecologice adecvate, dezvoltarea responsabilităţii pentru menţinerea sănătăţii mediului, astfel încât, elevii, adulţii de mâine , să devină factori activi în acţiunea de ocrotire a naturii, pentru că sănătatea noastră începe cu sănătatea mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu